skip to Main Content

Nano coating hout

Hout is er in diverse soorten, kleuren, hardheid en duurzaamheid. Onbehandeld is de levensduur van hout beperkt en met de meeste traditionele beschermingsproducten zoals verf- en beits verander je de natuurlijke uitstraling van het hout. Deze traditionele behandeling dient vervolgens als onderhoud regelmatig te worden herhaald wat veel kosten met zich meebrengt en erg arbeidsintensief is.

Met onze éénmalige behandeling met een nano coating hout of actieve quantum techniek kunnen wij met behoud van de natuurlijke uitstraling toch verduurzamen. De garantie op de werkzame duur van de door ons ingezette producten varieert van 3-15 jaren zelfs.

Het hout kunnen wij bijzondere eigenschappen geven, waaronder water- en vuilafstotendheid. Eventuele vergrijzing gebeurt mooi egaal en vele malen trager vanwege UV- filters. Drank en etenswaren ongelukjes kunnen eenvoudig met een doek worden afgenomen. Doordat het hout geen water meer op neemt wordt de voedingsbodem voor alg- en schimmel weggenomen. De aanslag die zich oppervlakkig vormt,welke wordt veroorzaakt door atmosferische vervuiling kunt u eenvoudig verwijderen. Hierdoor behoudt het hout niet alleen zijn natuurlijke en mooie schone uitstraling, doordat het hout niet meer nat wordt is er ook nagenoeg geen kans meer op gladheid.

Voorbeelden nano coating hout

Deze behandelingen met nano coating hout of actieve quantum techniek passen wij toe op o.a. houten tafelbladen, houten gevelbetimmeringen, erfafscheidingen, houten scheepsdekken, tuinhuizen, chalets op vakantieparken en is toepasbaar in zowel interieur- als exterieur situaties.

In ons zusterbedrijf woon atelier Creative Open behandelen wij alle houten meubels met de nano coating hout en andere combinaties om een maximale bescherming te borgen, maar ook de houten Pods van Maver B.V. welke op de Centerparcs vakantieparken staan worden door ons behandeld.

Door deze brede ervaring in het werken met- en beschermen van allerlei soorten regionaal en meer exotische houtsoorten zijn wij zeer goed in staat om u deskundig advies te geven over welk type nano coating hout voor uw specifieke vraag het beste ingezet kan worden.

Voor referentiewerken kunt u bij ‘projecten’ wat beeldmateriaal bekijken.