skip to Main Content

Wat zijn Smart coatings?

Slimme coatings op basis van de meest recente nano technologie en actieve quantum technieken.

Middels de nano coatings en actieve quantum technieken of beter gezegd de smart coatings zijn we in staat om met een enkele behandeling zogenaamde nano rasters aan te brengen. Deze nano rasters zijn voor het menselijk oog onzichtbaar. De werkzame deeltjes in onze producten zijn niet groter dan 1-3 miljardste deel van een meter.

Eenvoudig gezegd verkleinen we middels deze technieken de poriën van de materialen. Een watermolecuul kan er simpelweg niet meer doorheen en blijft er bovenop liggen. Middels actieve quantum technieken wordt bijvoorbeeld organische vervuiling afgebroken en omgezet in water en zuurstof.

Steen

Bioshield rekent definitief af met de invloeden van vocht op steen

Glas

Bioshield maakt uw glas zowel zelfreinigend als vuilwerend

Metaal

Bioshield rekent definitief af met roest, corrosie en vuil

Traditionele coatings/verven worden aangebracht om materialen te ‘sealen’.
Feitelijk breng je dan één of meerdere lagen aan op de materialen en daarmee verander je de natuurlijke uitstraling van het materiaal. Deze traditionele behandelingen dient u regelmatig te herhalen.

Smart coatings worden éénmalig aangebracht en blijven gedurende meerdere jaren werkzaam, in sommige situaties tot wel 15 jaren. Na deze periode kan er weer een behandeling plaatsvinden zonder dat er een ophoping van lagen ontstaat. Op nano niveau is er nog altijd ruimte in de poriën waardoor de materialen wederom onzichtbaar voor een lange periode zijn beschermd.

Met een zeer uitgebreid assortiment aan smart coatings en andere high tech producten kunnen wij inmiddels ook een breed scala aan diverse eigenschappen geven aan talloze materialen.

Waterbestendigheid, vuilafstotendheid, hittebestendigheid, anti-graffiti, antimicrobieel/ antibacterieel om bijvoorbeeld aan de strenge eisen van de HACCP te voldoen, zijn eigenschappen die in meerdere en in mindere mate in onze nano coatings en actieve quantum coatings voorkomen.

Kosten besparen

De door ons behandelde materialen worden onderhoudsvriendelijk, easy to clean en zullen u direct kosten besparen. Middels een éénmalige behandeling met één van onze smart coatings krijgt u een garantie op de werkzame duur tussen de 8-15 jaren.

Doordat wij werken met de meest innovatieve producten kunnen wij op de werkzame duur van de producten een garantie geven van 8- 15 jaar.

Al onze smart coatings voldoen aan de EU regelgeving en de meest strenge eisen van REACH (registratie , autorisatie en restrictie van chemicaliën) en zijn voedselveilig. https://www.chemischestoffengoedgeregeld.nl

Daarnaast zijn de producten gebruiksvriendelijk met lage VOC (vluchtige organische stoffen) waarden, ten opzichte van andere meer traditionele producten. De smart coatings zijn mens en diervriendelijk.

Wat klanten zeggen over Bioshield