skip to Main Content

Hout impregneren op volledig natuurlijke wijze

Een manier om de vorming van alg en mos op uw houten producten tegen te gaan, is het hout impregneren. Nu heeft dit proces in de voorbije decennia een negatieve bijklank gekregen. Daarom is het goed om te weten dat Bioshield een volledig natuurlijke werkwijze heeft ontwikkeld om te voorkomen dat water het hout toch kan binnendringen. Met een nano behandeling zorgen wij ervoor dat nattigheid niet door de aangebrachte nano rasters kan, maar erop blijft staan. Als de druppels al niet uit zichzelf wegvloeien, zijn ze eenvoudig te verwijderen. Uw materialen zijn eveneens te voorzien van een actieve quantum coating. De vorming van organische vervuiling – de groene aanslag – wordt hiermee sterk verminderd.

Hout

Bioshield beschermt hout tegen vuil, vocht en algen

Metaal

Bioshield rekent definitief af met roest, corrosie en vuil

Steen

Bioshield rekent definitief af met de invloeden van vocht op steen

Glas

Bioshield maakt uw glas zowel zelfreinigend als vuilwerend

Houd ongenode gasten in uw houtwerk buiten de deur

De smart coatings van Bioshield helpen bij het beschermen van een reeks producten. Deze variëren van zitmeubels, tafels of tafelbladen, erfafscheidingen, gevelbetimmeringen tot tuinhuizen, houten scheepsinterieur en chalets op vakantieparken. Hout impregneren wordt trouwens ook binnenshuis aanbevolen: door het gebruik van ‘buitenhout’ in uw interieur kunt u zomaar ongenode gasten over de vloer krijgen als boktor, houtworm en schimmels. Bioshield werkt met gecertificeerde middelen om deze problematiek tegen te gaan. Eenmaal voorzien van een coating, zijn uw materialen ook veel makkelijker schoon te houden. Los nog van de onderhoudsproducten die u veel minder vaak nodig zult hebben.

Hout impregneren, verven of beitsen gaat uit van de techniek van ‘sealen’: afsluiten voor nadelige invloeden van buitenaf. Het komt erop neer dat een of meerdere lagen op het oppervlak worden aangebracht, een handeling die ook nog eens om de paar jaar opnieuw moet worden verricht om het effect te behouden. Het eenmalig voorzien van een nano coating van Bioshield, betekent dat u hier voor een langere periode geen omkijken meer naar hebt. Afhankelijk van het gebruikte middel is dit tot wel vijftien jaar. Maar, zult u zeggen, bij het opnieuw aanbrengen van de nano vloeistof ontstaat er toch net zo goed een opeenhoping van lagen? Nee, want hiervoor blijft er in de poriën nog wel de ruimte.

Kosten besparen

De door ons behandelde materialen worden onderhoudsvriendelijk, easy to clean en zullen u direct kosten besparen. Middels een éénmalige behandeling met één van onze smart coatings krijgt u een garantie op de werkzame duur tussen de 8-15 jaren.

Bioshield: hét alternatief voor hout impregneren

Bioshield biedt hiermee een uitstekend alternatief voor hout impregneren. Plus, u bespaart er onder de streep ook nog eens behoorlijk mee op schoonmaak en onderhoud. Overtuigd? Neem dan nu contact met ons op om een afspraak te maken. Ook als u wilt weten of wij op andere gebieden iets voor u kunnen betekenen.

Neem contact op

Wat klanten zeggen over Bioshield

WhatsApp WhatsApp ons